Aegina Gezi Rehberi (Atina'ya Yakın Adalar)

Aegina
    Son 5-6 yıldır neredeyse tüm yaz tatillerimizi Yunan adalarında geçiriyoruz. Fiyat olarak Çeşme, Bodrum gibi tatil bölgelerimizden çok daha mantıklı fiyatlara, kalabalıktan uzak, sakin ve güzel tatiller yaptığımızdan dolayı, artık Türkiye'de deniz güneş tatili yapamaz olduk neredeyse. Türkiye'ye yakın Yunan adalarından görmediğimiz kalmadı sanırım. Üşenmeyip saydım. Tam 38 Yunan Adası görmüşüm. Ancak daha görecek o kadar çok var ki. Hepsini sırayla anlatacağım merak etmeyin :) Bir gün, üzerinde yaşam olan tüm Yunan adalarını gördüm diyebilir miyim bilemiyorum ama keşfetmeye devam.

Türkiye'ye yakın adaların neredeyse hepsini gördüğümüzden, hatta bazılarına birden fazla gittiğimizden dolayı bu sefer uçakla Atina'ya gidip, Atina'ya yakın olan adaları gezelim istedik. Atina'ya en yakın 4 ada seçip bu tatilde her birine 2-3 gün ayıracak şekilde bir tatil planladık. Sırasıyla Aegina, Poros, Hydra ve Spetses adalarını göreceğiz.

Aegina'ya Nasıl Gidilir?
Aegina Adası Atina'ya çok yakın bir ada. Bu nedenle buraya gitmenin en mantıklı yolu önce uçak ile Atina'ya gidip, Pire Limanı'ndan da feribot ile adaya geçmek. Atina Havalimanı'ndan yaklaşık 1 saatlik bir tren yolculuğu ile Pire Limanı'na varabilirsiniz. Limandan adaya da feribot yolculuğu yaklaşık 1 saat sürüyor. Atina - Aegina feribot seferlerine buradan bakabilirsiniz.

Aegina'nın sevimli daracık sokakları

Aegina'da Nerede Kalınır?
Aegina, Atina'ya en yakın adalardan biri olması sebebiyle yaz aylarında Atinalıların akınına uğradığından dolayı otelleri çok dolu olabiliyor. Biz Yunan Adaları tatillerimizde genellikle otel ayarlamadan yola çıkıp adaya vardığımızda beğendiğimiz otellere gider boş oda var mı diye sorarız. Bugüne kadar da çok sorun yaşamadık bu konuda. Hatta otellerin internetteki fiyatlarından çok daha iyi fiyatlar aldığımız olmuştur kapıda. Deniz manzaralı, balkonunda keyif yapabileceğimiz çok güzel oteller bulup kalmışızdır genellikle.

Bu ada için Booking.com'a baktığımızda neredeyse tüm oteller dolu görünüyordu ama gidince buluruz nasıl olsa deyip çıktık yola. Neyse ki çok dolaşmadan, feribottan indiğimiz Kolona bölgesinde, biraz içerilerde de olsa sevimli küçük bir otel bulduk. Elektra Otel. Taş bir binada, yüksek tavanlı odaların olduğu bir otel burası. Yatak asma katta bulunuyor ve alt kat salon gibi. Önünde de size ait minik bir terası var. Yunan adalarında otellerde çok fazla vakit geçirmediğimizden, neredeyse sadece uymak ve duş almak için kullandığımızdan dolayı lüks ve pahalı oteller tercih etmiyoruz genellikle. Kaldığımız  oteller merkezi noktalarda ama çok standart aile işletmeleri oluyor genellikle.

Butik ve şık bir otel arıyorsanız adada o tür oteller de buluyor elbette. Fıstikies ve Rastoni'yi önerebilirim. Ancak bu oteller için yer bulmak sorun olacağından önceden ayarlamanızı tavsiye ederim.



Hemen hemen tüm Yunan adalarında yaptığımız gibi otele yerleştikten sonra hemen kedimize bir motosiklet kiralayıp adayı keşfe çıkıyoruz. Aegina sevimli bir ada. Sahilde sıra sıra restoranların olduğu, ara sokaklarında sevimli dükkanların bulunduğu sakin güzel bir kasaba burası. Son yıllarda Yunan adaları Türklerin istilasına uğramış durumda. Ancak bu adada hiç Türk turiste rastlamıyorsunuz. Sanırım bu istilamız sadece Türkiye'ye yakın adalar için geçerli. Bizdeki tatil bölgelerinin çok kalabalık olması, anlamsız fiyat politikaları, deniz kenarında şezlong rezervasyonları gibi saçma sapan uygulamalardan sonra bu talebin nedenini anlamak hiç de zor değil.

Oteliniz bizimki gibi kahvaltı vermeyen bir otel ise kahvaltı için limanda bulunan Peybn'u tercih edebilirsiniz. Özellikle sade kruvasanları süper kesinlikle. Yanına da Fredo Esspresso almanızı tavsiye ederim. Siparişimizi verdikten sonra masaya iki minik kruvasan geldi. Biz bununla doymayız ki diye düşünürken bunun bizim sipariş ettiklerimiz değil, işletmenin hediyesi olduğunu anlayıp rahatladık :)

                                                                                              Peybn Cafe


Babis Restoran
Güzel bir akşam yemeği için de sahildeki Babis Restoranı tavsiye ederim kesinlikle. Hemen kumsalın üzerinde, dalga sesleri eşliğinde, güneşin batışını da izleyeceğiniz romantik bir akşam yemeği yiyebilirsiniz burada.

Deniz için Marathonas bölgesindeki plajları tavsiye ederim. Yan yana birkaç plaj bulunuyor. Biz Marathonas B'de denize girdik. Kumluk bir plajı ve temiz bir denizi var.  İkinci denize girilebilecek bölge için Perdika tavsiye ediliyordu ama biz çok beğenmedik. Perdika'dan, yaklaşık 15 dakikada bir kalkan teknelerle, hemen karşısında bulunan, dibi görünen turkuaz, harika bir denize sahip minik ada Moni'ye gidip oradaki plajdan da denize girebilirsiniz. Öğlen gibi kalabalık olmaya başlıyor. O nedenle sabah gidip öğle yemeği için Perdika'ya geri dönebilirsiniz ama Moni Adası'nın harika sularından hiç çıkmak da istemeyebilirsiniz tabi. Perdika'da, deniz kenarında yan yana güzel restoranlar bulunuyor. Biz Nontas'da yemiştik, yemekler güzeldi.

                                                                                           Perdika Bölgesi                                                                           

                                                                                           Moni Adası Plajı     
                                                                               
Adanın ikinci büyük turistik bölgesi Ag. Marina olarak geçiyor. Ancak kesinlikle gitmeye değmez bence. Denizi güzel değil ve sevimli Yunan adası havası yok. Daha çok üçüncü sınıf tatil beldeleri gibi maalesef.

Bu sevimli adada üç gün geçirdikten sonra Atina'ya yakın adalar turumuzun ikinci adası olan Poros'a geçmek için yola koyuluyoruz. Atina'ya yakın adalar turumuzdaki diğer adalar ile ilgili yazılarımı buradan okuyabilirsiniz.

Dilerseniz, tüm paylaşımlarımı İnstagram hesabımdan da takip edebilirsiniz (@egeninkarsikiyisi) Sayfanın sol üst köşesinde bulunan İnstagram logosuna tıklayarak hesabıma ulaşabilirsiniz.