Kos'tan Gidilebilen Yunan Adaları



Birkaç gün önce Sakız Adası’ndan gemi ile geçebileceğiniz diğer Yunan adalarının haritasını yayınlamıştım hatırlarsanız. Türkiye’ye yakın diğer adalar için de bu gemi hatlarını gösteren haritalardan o kadar çok isteyen oldu ki. Bu kadar ilgi göreceğini düşünmemiştim açıkçası J

Bu haritaya bu kadar çok ilgi olunca diğer adalar için de hazırlamaya karar verdim. Şimdi sırada Kos var. Kos’tan gemi ile geçebileceğiniz diğer Yunan adalarını harita üzerinde görebilirsiniz.

Tüm Yunan adaları arasındaki feribot hatlarını birlikte görebileceğimiz, adadan adaya aktarmaları basit tek bir harita üzerinde gösteren bir sistem yok maalesef. Varsa da bunca yıldır ben bulamadım. Bulan varsa söylesin lütfen, yormasın beni J


Hangi adalar arasında feribot var diye tek tek bakmak gerekiyor. Özellikle Güney Ege’de birkaç farklı adaya gideceksem adalar arasındaki aktarmaları, gidiş ve dönüş rotalarını çıkartmak çıldırtıcı olabiliyor.  

Bazen diyorum ki tüm adalar arasındaki feribot seferlerini gösteren bu haritayı ben çıkarayım, bunu da Yunanistan Turizm Bakanlığı’na göndereyim sevabına. Herkes faydalansın. Rota çıkartırken benim gibi delirmesin kimse J

Şaka bir yana şimdilik tüm adaları bir kenara bırakıp, sadece Kos Adası’na odaklanalım. Kos’dan feribot ile geçebileceğiniz yerleri harita üzerinde işaretledim. Bunların dışında bildiğiniz atladığım bir yer varsa yazar mısınız?

Haritadaki bazı noktalara her gün feribot varken, bazı noktalara haftanın sadece belirli günleri feribot olabiliyor. 2020 yaz ayları feribot çizelgeleri henüz açıklanmadı ama ana hatlar arasında çok bir değişiklik olmuyor genellikle. Siz yine de tatil planınızı yaparken tekrar bir kontrol edin ne olur ne olmaz. (Yunan adaları arasındaki feribot seferlerine www.ferryscanner.com adresinden bakıyorum ben genellikle)

Bazı adalara gemi ile yarım saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirken, Atina gibi uzak noktalara 12 saat sürebiliyor. Ancak içinde restoran, kafe gibi bölümlerin de olduğu büyük, rahat gemiler bunlar genellikle.

Özellikle uzak mesafe yolculuklarda biletler aynı uçaklardaki gibi sınıflandırılıyorlar. Ekonomi sınıfı bilet aldığınızda numarasız, genel alanda bulduğunuz yere oturduğunuz bir bilet almış oluyorsunuz. Birkaç saatlik bir yolculuk için sorun olmuyor zaten. Ancak 10-15 saatlik bir yolculuk yapacaksanız numarası belli, daha konforlu koltukların olduğu biletler de mevcut. Hatta bazı gemilerde yataklı kamaralar da bulunuyor. Tabi fiyatları da ona göre artıyor.

Yunan adaları arasındaki gemi hatları genellikle birkaç adaya uğrayarak gidecek şekilde planlanmıştır. Örneğin Kos’tan Patmos’a gitmek için bindiğiniz feribot sırasıyla Kalimnos, Leros, ve Lipsi adalarına da uğradıktan sonra Patmos’a ulaşıyor.  

Tüm paylaşımlarımı İnstagram hesabımdan da takip edebilirsiniz: @egeninkarsikiyisi